Δεν είναι αποδεκτή η προειδοποίηση του
«Αδειάζει» ξανά Φάουτσι ο Τραμπ

Δεν είναι αποδεκτή η προειδοποίηση του

Μη αποδεκτή χαρακτήρισε ο Ντόναλντ την προειδοποίηση του επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι εναντίον των κινδύνων που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας γίνει με υπερβολική βιασύνη. Πρόκειται για μια ακόμα δημόσια αποδοκιμασία των όσων υποστηρίζει κατά καιρούς ο επικεφαλής του Κέντρου Λοιμώξεων και Αλλεργιών.

"Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση", δήλωσε ο Τραμπ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο ειδικός.

Ο Φάουτσι κατά την κατάθεση του στη Γερουσία προειδοποίησε πως η πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα, μπορεί να οδηγήσει σε νέα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 82.000 Αμερικανούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της κατάθεσης του δέχθηκε επίθεση από τον Γερουσιαστή Ραντ Πολ ο οποίος είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο επιδημιολόγος "Δεν τα ξέρει όλα".

Ο Φάουτσι έχει μετατραπεί σε κόκκινο πανί για την αμερικανική άκρα δεξιά και οπαδούς θεωριών συνωμοσίας στο Διαδίκτυο διότι κάνει συχνά δηλώσεις οι οποίες είναι διαμετρικά αντίθετες από εκείνες του προέδρου των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά, μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Τραμπ όπως το Fox News και η ιστοσελίδα Breitbart έχουν καθημερινά στο στόχαστρο τους τον επιδημιολόγο που έχει υπηρετήσει υπό έξι προέδρους.

Σημειώνεται ότι, ο γνωστός για τη μάχη κατά του ιού του AIDS γιατρός τόνισε πρόσφατα ότι εάν είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα από την 9η Μαρτίου, "θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές", δήλωση που εξόργισε, όπως λέγεται, τον Τραμπ ο οποίος για ένα διάστημα αρνούνταν να λάβει προφυλάξεις.

Προ μηνός, ο Φάουτσι είχε δηλώσει στο περιοδικό Time οτι "Πρέπει να αυξηθούν άμεσα οι αριθμοί των τεστ που γίνονται στη κοινότητα αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα, τεχνικά."

Η εκτίμηση του Φάουτσι προκάλεσε όμως τη αντίδραση του Τραμπ ο οποίος απάντησε λέγοντας "Διαφωνώ έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε εκατομμύρια τεστ".

Εν μέσω της κρίσης του κορονοϊου, ο Τραμπ είχε retweet μήνυμα στο Twitter  το οποίο έγραφε "#FireFauci" (Απολύστε τον Φαούτσι), απορρίπτοντας την κριτική για αργοπορημένη απάντηση στην πανδημία που έχει σκοτώσει σήμερα περισσότερους από 22.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μήνυμα το οποίο αναπαρήγαγε ο Τραμπ, ανήκει σε μια πρώην Δημοκρατική υποψήφια του Κογκρέσου την Άννα Ντε Λορεν. "Ο Φαούτσι λέει τώρα ότι αν ο Τραμπ άκουγε τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες νωρίτερα, θα μπορούσε να σώσει περισσότερες ζωές. Ο Φαούτσι είπε στις 29 Φεβρουαρίου ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τον ανησυχεί και δεν αποτελούσε απειλή για τις ΗΠΑ γενικότερα. Είναι η ώρα... #Fire Fauci".