Δεν δέχτηκε την πρόταση να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο η μνηστή του Κασόγκι

Δεν δέχτηκε την πρόταση να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο η μνηστή του Κασόγκι

Η μνηστή του δολοφονημένου δημοσιογράφου της Σαουδικής Αραβίας Τζαμάλ Χασόγκγι, δήλωσε ότι απέρριψε μια πρόσκληση προς τον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, κατηγορώντας τον ότι δεν είναι ειλικρινής για τη διερεύνηση της δολοφονίας και υποστηρίζοντας πως την καλεί για να επηρεάσει την αμερικανική κοινή γνώμη.

Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι αφηγήθηκε στο BBC όσα έγιναν την ημέρα που ο δημοσιογράφος εξαφανίζεται. Όπως τόνισε, εάν πίστευε ότι «οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν σχέδιο» να τον σκοτώσουν, δεν θα τον άφηνε ποτέ να εισέλθει στο προξενείο.

«Απαιτώ να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται, από το πιο υψηλό στο πιο χαμηλό επίπεδο και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε στο Haberturk TV. Όπως αποκάλυψε, δεν έχει καμία επαφή με αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, θεωρεί απίθανο να μεταβεί στη χώρα για την κηδεία, εάν τελικά το πτώμα του Κασόγκι εντοπιστεί.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι έγινε πριν τρεις εβδομάδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Αν και το Ριάντ αρνείται κάθε εμπλοκή της βασιλικής οικογένειας και κατηγορεί «απατεώνες», με μεγάλη καθυστέρηση παραδέχθηκε τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ, στην αρχή δεν απέκλεισε την πιθανότητα κυρώσεων κατά του καθεστώτος στο Ριάντ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των δεσμών των δύο χωρών. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι «πιθανό» να μην γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία ο διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.