8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Daily Mail: Ο Σεργκέι Σoϊγκού υπέστη ισχυρό καρδιακό επεισόδιο, όχι από φυσικά αίτια

Daily Mail: Ο Σεργκέι Σoϊγκού υπέστη ισχυρό καρδιακό επεισόδιο, όχι από φυσικά αίτια

Δημοσίευμα της Daily Μail, επικαλούμενο μαρτυρία Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία, υποστηρίζει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και στενός συνεργάτης του Πούτιν υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύεται στην εντατική, αποδίδοντας σε μη φυσικά αίτια την πρόκληση του περιστατικού.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν και ηγέτης του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν βασικός πυλώνας στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πρόσφατα εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.

Υπήρχαν υποψίες για εντάσεις μεταξύ Πούτιν και Σοϊγκού στα τέλη Μαρτίου σχετικά με την αργή πρόοδο της εισβολής, με τις αμερικανικές πληροφορίες να υποδηλώνουν ότι η στενή συνεργασία τους σταμάτησε όταν ο Πούτιν έμαθε την έκταση των ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο 66χρονος Σοϊγκού φέρεται να νοσηλεύεται στην εντατική αφού υπέστη «ένα ισχυρό έμφραγμα» που «δεν θα μπορούσε να συμβεί λόγω φυσικών αιτιών», σύμφωνα με τον Λεονίντ Νεβζλίν, υποδηλώνοντας ότι ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Πούτιν μπορεί να ήταν αντικείμενο δολοφονίας με εντολή του πρόεδρου της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σοϊγκού εθεάθη για τελευταία φορά χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς με θέμα την ανάπτυξη της Αρκτικής. Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν μίλησε και υπάρχουν εικασίες ότι το Κρεμλίνο, μετά την αποχώρηση του υπουργού Άμυνας από το προσκήνιο, χρησιμοποιεί παλαιότερα καταγεγραμμένα πλάνα του.

Επίσης, υποστήριξε ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί έχουν συλληφθεί, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και κορυφαίο στέλεχος πετρελαίου, είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να φύγουν όταν έγιναν στόχος του Κρεμλίνου το 2003, αφού ο Πούτιν αποφάσισε να καταλάβει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos.

Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη το 2008 καθώς το Κρεμλίνο καταδίωκε τα ανώτατα στελέχη της Yukos και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνιέται το ρωσικό διαβατήριό του και δήλωσε ότι «ό,τι αγγίζει ο Πούτιν πεθαίνει».