Cook Political Report: Αμφίβολη η νίκη του Τραμπ στο Τέξας

Cook Political Report: Αμφίβολη η νίκη του Τραμπ στο Τέξας

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην παραδοσιακά "Ρεπουμπλικανική" πολιτεία του Τέξας είναι πια αμφίβολη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γνωστής εταιρείας αναλύσεων Cook Political Report.

Η Cook στο τελευταίο δελτίο της αναφέρει οτι άλλαξε τον χαρακτηρισμό του Τέξας από "Πιθανώς Ρεπουμπλικανική" σε "Αμφίβολη", εκτίμηση που προσθέτει ειδικό βάρος λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Το Τέξας έχει προτιμήσει τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε κάθε προεδρική εκλογή από το 1980, ενώ το 2016 ο Τραμπ κέρδισε την πολιτεία με το 52% των ψήφων. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία και πρώην αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα το 2016, Τεντ Κρουζ δήλωσε "Το Τέξας είναι ο μεγαλύτερος στόχος για τους Δημοκρατικούς το 2020". Ο Κρουζ ο οποίο κέρδισε οριακά τον Μπετο Ο Ρουρκ στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 είχε εκτιμήσει οτι "Αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν το Τέξας, τελείωσε για εμάς".

Χθες άλλωστε έγινε γνωστό οτι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλουμπεργκ θα δώσει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της καμπάνιας Μπαιντεν ειδικά στο Τέξας αλλά και στο Οχάιο. "Η πολιτική επιτροπή δράσης του Μπλουμπεργκ Independent USA αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο σε τοπικά κανάλια του Τέξας και του Οχάιο" ανέφερε ο Χάουαρντ Γουλφσον σύμβουλος του Μπλουμπεργκ στην εφημερίδα New York Times. Τέξας και Οχάιο είναι δυο πολιτείες της οποίες κέρδισε με 9 και 8 μονάδες διαφορά ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016 με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον.