8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου Καουλούν, που σχεδόν εφάπτεται στην νήσο, έκανε σήμερα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Οι διαδηλωτές, φορώντας κράνη και μάσκες αερίων απάντησαν με ρίξεις μπουκαλιών και με πέτρες.

Σύμφωνα με το CNA και τη Wall Street Jurnal, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη βιομηχανική συνοικία Κουούν Τονγκ. Η αστυνομία δικαιολόγησε τη βία ως απάντηση σε «μια μεγάλη ομάδα βίαιων διαδηλωτών» που είχαν βάλει φωτιές σε κάδους και επέρριπταν πέτρες εναντίον τους.

 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων τις τελευταίες δέκα μέρες εν μέσω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που συνεχίζονται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, γεγονός που σύμφωνα με το CNA αποκαλύπτει το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο έχει βυθιστεί η πόλη με τους διαδηλωτές που αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τους δρόμους.

 

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα- και όχι η αναστολή του- και η παραίτηση της επικεφαλής της περιοχής Κάρι Λαμ.