Χονγκ Κονγκ:  Κλείνουν τα σχολεία από Δευτέρα λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν τα σχολεία από Δευτέρα λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Η υπηρεσία Εκπαίδευσης του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολείων στην πόλη από Δευτέρα μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα, που προκαλεί φόβους πως η εξάπλωση της πανδημίας θα επιταχυνθεί στην αυτόνομη περιοχή της Κίνας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα South China Morning Post, αναφέρει και υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας παρέμειναν τα περισσότερα κλειστά από τον Φεβρουάριο, με πολλά να στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου και στις παραδόσεις μαθημάτων μέσω βιντεοδιάσκεψης. Πολλά σχολεία για ξένους μαθητές έχουν ήδη κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πόλη κατέγραψε 42 κρούσματα την Πέμπτη, με τα 34 να οφείλονται σε εντόπια μετάδοση. Η Σάουθ Τσάινα Μόρνινγκ Ποστ ανέφερε πως εντοπίστηκαν σήμερα τουλάχιστον 30 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιοχή.

Ανάμεσα στα πρόσφατα κρούσματα είναι μαθητές και γονείς, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της τοπικής κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, τον Κέβιν Γιονγκ, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τα τέλη του Ιανουαρίου έχει φθάσει τα 1.366. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού ανέρχεται σε επτά.