Χονγκ Κονγκ: Έκκληση τραυματία διαδηλωτή για ψήφο «υπέρ της δημοκρατίας»

Χονγκ Κονγκ: Έκκληση τραυματία διαδηλωτή για ψήφο «υπέρ της δημοκρατίας»

Ο 21χρονος εμβληματικός τραυματίας διαδηλωτής που είχε πυροβοληθεί live μέσω facebook εξ επαφής από αστυνομικούς στις 11 Νοεμβρίου απηύθυνε έκκληση σήμερα τους συμπατριώτες του να σπεύσουν αύριο μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν για να «αποκτήσουν περισσότερη δημοκρατία».

Τραυματισμένος προ 2 εβδομάδων συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών προσώπων που χτυπήθηκαν από σφαίρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων και είναι ο πρώτος που μίλησε δημοσίως. Ο Τσόου Πακ-κουάν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη μετά την αφαίρεση ενός νεφρού του και τμήματος του ήπατος εξαιτίας των τραυμάτων του.

Ο Τσόου Πακ-κουάν μιλώντας στους δημοσιογράφους με το πρόσωπό του καλυμμένο και ντυμένος στα μαύρα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διαδηλωτές, προκειμένου να αποφύγουν την ταυτοποίησή τους, δήλωσε ότι «Ελπίζω οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ να ψηφίσουν προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη δημοκρατία με ειρηνικό τρόπο», υπογραμμίζοντας πως «κάθε ψήφος μετράει».

Τα εκλογικά τμήματα σύμφωνα με το AFP θα ανοίξουν αύριο το πρωί στην ημιαυτόνομη περιοχή-νησί της Κίνας, με πληθυσμό 7,5 εκατομμύρια κατοίκους. Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές είναι περιφερειακές, θα επιτρέψουν εντούτοις να αξιολογηθεί η δημοτικότητα της φιλοκινεζικής κυβέρνησης, η οποία με την ενθάρρυνση του Πεκίνου εμφανίζεται άκαμπτη μπροστά στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των διαδηλωτών.

 Φωτογραφία: AP