Χονγκ Κονγκ: 100 διαδηλωτές παραμένουν στο Πολυτεχνείο

Χονγκ Κονγκ: 100 διαδηλωτές παραμένουν στο Πολυτεχνείο

Το αδιέξοδο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ συνεχίζεται για τρίτη μέρα, με περί τους 100 πολίτες να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ, περίπου 600 διαδηλωτές παραδόθηκαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφότου η αστυνομία επέτρεψε σε δύο διαπραγματευτές να συνομιλήσουν με τις δύο πλευρές. Η Λαμ σημείωσε επίσης ότι 200 από τους διαδηλωτές που παραδόθηκαν χθες το βράδυ είναι ανήλικοι και δεν συνελήφθησαν, αν και υπογράμμισε ότι οι αρχές διατηρούν το δικαίωμα να διεξαγάγουν έρευνες στο μέλλον. Οι υπόλοιποι 400, σύμφωνα πάντα με την επικεφαλής της κυβέρνησης, συνελήφθησαν.

Εν μέσω του χάους αυτού, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι δημοτικές εκλογές οι οποίες επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή ίσως αναβληθούν. Μία αναβολή ωστόσο μπορεί να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στους διαδηλωτές, για τους οποίους οι εκλογές είναι από τους λίγους θεσμικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων μπορούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να επηρεάσουν την πολιτική του Χονγκ Κονγκ.

«Κανένας δεν πρέπει να υποτιμά το θέλημα της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία της και τη σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Γκενγκ Σουάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.