Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε ειρηνική πορεία το πρωί του Σαββάτου στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Οι Αρχές είχαν απαγορεύσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από την απόφαση της Κίνας να εμποδίσει την εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην πρώην βρετανική αποικία. Στα τέλη του 2014 οι συμμετέχοντες στο κίνημα αυτό κατέλαβαν ειρηνικά τους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πείσουν το Πεκίνο να κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση.

Παρ'' όλ'' αυτά, οι πολίτες μετείχαν σε άλλες διαδηλώσεις, όπως μία που διοργανώθηκε για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Σε μια άλλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κοντά σε εμπορική ζώνη της πόλης οι μετέχοντες φορούσαν μαύρα και μάσκες.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει πλαστικά φράγματα στην περίμετρο κυβερνητικών κτιρίων, ενώ το μετρό της πόλης ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία ορισμένων σταθμών.

Υπεθυμίζεται ότι την Παρασκευή η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ακτιβιστών, ωστόσο στις διαδηλώσεις δεν έχει αναδειχθεί κάποιος ηγετικός παράγοντας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Κίνα δηλώνει πως δεν αναμειγνύεται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και πως καταδικάζει τις διαδηλώσεις.