Χάρτη στον οποίο τα εδάφη της Ουκρανίας μοιράζονται σε τέσσερα κράτη δημοσίευσε ο Μεντβέντεφ

Χάρτη στον οποίο τα εδάφη της Ουκρανίας μοιράζονται σε τέσσερα κράτη δημοσίευσε ο Μεντβέντεφ

Χάρτη στον οποίο τα Ουκρανικά εδάφη έχουν μοιραστεί μεταξύ τεσσάρων κρατών δημοσίευσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέροντας ότι ο εν λόγω χάρτης αποτυπώνει αυτό που οι Δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι πράγματι θα ισχύσει μετά το πέρας του πολέμου.

Ειδικότερα, Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δημοσίευσε στο Telegram δύο χάρτες. Ο πρώτος από αυτούς έδειχνε το ουκρανικό έδαφος να περιλαμβάνει την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. 

«Στο επηρεασμένο από ψυχοτρόπες ουσίες μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ στη λεζάντα του πρώτου αυτού χάρτη.

Ο δεύτερος χάρτης έδειχνε μια κατακερματισμένη Ουκρανία, με τα περισσότερα εδάφη της να έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και κυρίως τη Ρωσία. «Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», γράφει στην ανάρτησή του για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ, χωρίς να διευκρινίζει πάντως σε ποιους αναλυτές αναφέρεται.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρουμανίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία εδώ και πολύ καιρό και που ενισχύθηκαν μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας».

Σημειώνει επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως την ανεξαρτησία της Ουκρανίας μετα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, καταδικάζοντας παράλληλα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή στη χώρα.