Χάκερς υποστηρίζουν ότι απέσπασαν σχέδια νέων προιόντων της Apple

Χάκερς υποστηρίζουν ότι απέσπασαν σχέδια νέων προιόντων της Apple

Την ώρα που η Apple παρουσίαζε χθες στο κοινό τη νέα σειρά των iPads και τα ανανεωμένα iMacs, ένας βασικός της συνεργάτης έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης από μια  ρωσική ομάδα που ονομάζεται REvil.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επίθεση η οποία έγινε στα συστήματα της Quanta Computer, εκ των βασικών συνεργατών της Apple κυρίως για τη δημιουργία των Macbooks, απέσπασε σχέδια των τελευταίων προϊόντων της εταιρείας, ζητώντας παράλληλα λύτρα.

«Η ομάδα ασφάλειας πληροφοριών της Quanta Computer συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες πληροφορικής για την αντιμετώπιση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε μικρό αριθμό διακομιστών της», ανέφερε η εταιρεία χωρίς να αναφέρει εάν κλάπησαν δεδομένα και ποια ήταν αυτά.

Το Bloomberg ανέφερε ότι όταν ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των νέων προιόντων της Apple, η REvil είχε δημοσιεύσει προσχέδιοα στο darkweb για έναν νέο φορητό υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων 15 εικόνων που περιγράφουν λεπτομερώς ενός Macbook που σχεδιάστηκε μόλις τον Μάρτιο του 2021.

Το δημόσιο πρόσωπο της REvil στο darkweb, ένας χρήστης στο XSS που ονομάζεται «Άγνωστος» (Unknown), είχε προειδοποιήσει την περασμένη Κυριακή ότι η ομάδα ετοιμάζεται για «τη μεγαλύτερη επίθεσή τη έως τώρα». Η ανάρτηση έγινε στα ρωσικά σε ένα κανάλι όπου η REvil αναζητά νέους χάκερ, σύμφωνα με ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με την ιστορία του Unknown.