Χ. Μάας: Απέχουμε πολύ από την ολοκλήρωση των συνομιλιών για ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης

Χ. Μάας: Απέχουμε πολύ από την ολοκλήρωση των συνομιλιών για ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης

Μένει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως το Βερολίνο έχει στόχο να ενεργήσει ως «τίμιος διαμεσολαβητής» στη διάρκεια της προεδρίας του στην ΕΕ κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο.

«Θέλουμε να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι και μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο ενεργώντας μαζί και με αλληλεγγύη», δήλωσε ο Χάικο Μάας στους δημοσιογράφους.

«Απέχουμε πολύ από το να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Ο γερμανός υπουργός δήλωσε εξάλλου πως ο καλύτερος τρόπος για να επηρεασθεί η Κίνα στη διένεξη με το Χονγκ Κονγκ είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ενωμένη στην απάντησή της και να διατηρήσει τον διάλογο με το Πεκίνο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις, ο Μάας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύω πως το παρελθόν έχει δείξει ότι πάνω απ' όλα είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο με την Κίνα στον οποίο η ΕΕ με μεγάλη συνοχή να προβάλλει τα θέματά της και τις αρχές της και μετά θα δούμε πού οδηγεί αυτός ο διάλογος».