Χ. Γκουαϊδό: Ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση

Χ. Γκουαϊδό: Ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση

Ευχαριστήριο μήνυμα για την αναγνώριση του ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από την Ελληνική Δημοκρατία και ειδικότερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε μέσω Twitter, ο Χουάν Γκουαϊδό.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την συμπαράσταση και την αναγνώριση που προσέφερε στον σκοπό μας: Μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα ως γενέτειρα της δημοκρατίας θα είναι ένας ισχυρός φίλος και η αναγνώρισή υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

En nombre de todos los venezolanos agradezco al Primer Ministro @KMitsotakis y al gobierno de #Grecia @GreeceMFA por el reconocimiento de nuestra causa: una #Venezuela libre. Grecia, cuna de la democracia, sera sin duda un gran aliado europeo para nuestra lucha. https://t.co/lUXAxb2MxO

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε μια κίνηση με ιδιαίτερη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία αναγνωρίζοντας, όπως η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Και αυτό διότι η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα απέφευγε να λάβει ανάλογη θέση δημιουργώντας μάλιστα και εμπόδια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τη στάση της.

Φωτογραφία AP