ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

Χ. Ακάρ: Οι Έλληνες να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους

Χ. Ακάρ: Οι Έλληνες να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους

Συνέχεια στην εμπρηστική ρητορική εναντίον της Ελλάδας έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κάλεσε την ελληνική ηγεσία να «μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και το βάρος τους». Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΑΜ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εξοπλισμών, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα κάνει κακό στον εαυτό της, ξοδεύοντας χρήματα για εξοπλισμούς».

«Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και το βάρος τους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή σε όλους. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει στον ίδιο τον λαό της, και ξοδεύει τα χρήματά για εξοπλισμούς. Η κούρσα των εξοπλισμών είναι μαθηματικά λάθος. Αυτή η εξίσωση δεν αλλάζει με 3-5 όπλα και κάποια αεροπλάνα», ανέφερε και επανέλαβε τα περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο.

Εν συνεχεία, ο Χουλουσί Ακάρ επέμεινε στην εμπρηστική ρητορική που ακολουθεί, επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες γείτονες μας έχουν πρακτικές παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Χωρικά ύδατα 6 μίλια, ενώ μιλούν για εναέριο χώρο 10 μίλια».

«Εμείς τους λέμε να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο. Όπως η Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων. Σε αυτές γράφει πως τα νησιά θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Στρατιωτικοποιήσατε τα 16 και μετά λέτε “μας προκαλούν οι Τούρκοι”», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ακάρ επιτέθηκε προσωπικά και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώνοντας πως «ξεπερνάει το όριο ευγένειας» και χαρακτηρίζοντάς τον «αγενή».

Όπως είπε, ο Ακάρ «οι Έλληνες διεκδικούν 40.000 τετρ. χιλιόμετρα θαλάσσιας ζώνης για ένα νησί με έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων όπως το Καστελόριζο, το οποίο απέχει 1.950 μέτρα από την Τουρκία».