CEO Bridgewater Associates: Λάθος να περιμένουμε πλήρη επιστροφή στην προ πανδημίας κατάσταση

CEO Bridgewater Associates: Λάθος να περιμένουμε πλήρη επιστροφή στην προ πανδημίας κατάσταση

Ο Ντέιβιντ ΜακΚόρμικ, πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και διευθύνων σύμβουλος της Bridgewater Associates δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ηγέτες των επιχειρήσεων κάνουν λάθος, θεωρώντας ότι η οικονομία και η κοινωνία των ΗΠΑ θα επιστρέψει αυτόματα στην κατάσταση προ-πανδημίας.

"Υπήρχαν μερικά σημαντικά προβλήματα με τι θεωρούσαμε φυσιολογική κατάσταση προ πανδημίας", δήλωσε ο ΜακΚόρμικ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο εικονικό συνέδριο του Bloomberg "The Year Ahead".

Ο ΜακΚορμικ αναφέρθηκε στην έλλειψη κοινωνικής κινητικότητας, στην πολιτική πόλωση, στην άνοδο της Κίνας ως παγκόσμιας δύναμης και στον ρόλο των ΗΠΑ στον κόσμο ως λόγους για τους οποίους η κατάσταση προ πανδημίας δεν ήταν ιδανική.

"Η Κίνα έχει ένα σχέδιο για παγκόσμια ηγεσία", είπε. "Ποιο είναι το σχέδιό μας;" διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

"Η ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μόνο με τη νομισματική πολιτική είναι πολύ πιο περιορισμένη", πρόσθεσε.

"Αν μη τι άλλο", υποστήριξε ο ΜακΚορμικ "ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές που επαναβεβαιώνουν την αμερικανική ηγεσία και αποκαθιστούν την αίσθηση οτι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ευκαιρίας".

Ο ΜακΚορμικ ο οποίος υπηρέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, είπε ότι αν βρισκόταν ξανά σε κυβερνητική θέση, θα υποστήριζε την καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη για τους φτωχότερους Αμερικανούς, τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία.