Brexit: Πυρ ομαδόν κατά της Τ. Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων

Brexit: Πυρ ομαδόν κατά της Τ. Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο ανέφερε ότι η συμφωνία για το Brexit που ζητά η Τερέζα Μέι να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, ισοδυναμεί με άλμα στο κενό και πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία ή να παραιτηθεί.

«Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε με τι θα μοιάζει η µακροπρόθεσµη σχέση μας με την Ευρώπη και για αυτό το λόγο τόσοι πολλοί βουλευτές σε όλο το κοινοβούλιο είναι απρόθυμοι να ψηφίσουν ένα Brexit στα τυφλά και να κάνουν ένα άλμα στο κενό με το μέλλον της Βρετανίας», πρόσθεσε ο Κόρμπιν.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συμφωνία ως εθνική ταπείνωση και περίγελο της απόφασης για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Τονίζοντας στη συνέχεια: «Έχουμε πληθώρα επιλογών. Για να ενεργήσουμε δεόντως πρέπει να καταλάβουμε τι θα συμβεί την ερχόμενη Τρίτη, εάν, όπως ελπίζω, αυτή η σπουδαία Βουλή των Κοινοτήτων καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ