Βρετανικό ΥΠΕΞ: Πράκτορες οι δύο Ρώσοι που έδωσαν συνέντευξη για την υπόθεση Σκριπάλ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, 16:21
-A +A
Βρετανικό ΥΠΕΞ: Πράκτορες οι δύο Ρώσοι που έδωσαν συνέντευξη για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Βρετανία είναι σαφής ότι οι δύο άνδρες, που έδωσαν συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε σήμερα από κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας, είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU) και ύποπτοι για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.

Οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι η Βρετανία κάνει λάθος που τους κατηγορεί ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, και δήλωσαν ότι είχαν επισκεφθεί το Σάλσμπερι ως τουρίστες.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, ερωτηθείσα για τη συνέντευξη των δύο ανδρών, δήλωσε : «Για την κυβέρνηση είναι σαφές ότι οι δύο αυτοί άνδρες είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), οι οποίοι έκαναν χρήση ενός εξαιρετικά τοξικού χημικού όπλου στους δρόμους της χώρας μας»

«Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από την Ρωσία να μας δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι. Σήμερα , για μια ακόμη φορά, απάντησαν με ψέματα επιχειρώντας να κρύψουν την αλήθεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα