8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Βρετανία: Στις φλόγες πολυκατοικία μετά από έκρηξη αερίου - Δύο τραυματίες

Βρετανία: Στις φλόγες πολυκατοικία μετά από έκρηξη αερίου - Δύο τραυματίες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία σήμερα το πρωί στο Μπέντφορντ της Βρετανίας, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη αερίου και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας τραυματισμένος σοβαρά. Το σημείο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιηθεί να κρατούν τα παράθυρα κλειστά, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το σημείο κατά την επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες.

Η αστυνομία του Bedfordshire είπε ότι η έκρηξη προκάλεσε «σημαντική πυρκαγιά» σε τριώροφη πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων στο Redwood Grove, η οποία κατέκλυσε ολόκληρο το κτίριο και προκάλεσε την κατάρρευση μεγάλου τμήματος της στέγης.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ο ένας με σοβαρά τραύματα που έχει μεταφερθεί στο Άντενμπρουκ, νοσοκομείο στο Κέμπριτζ», ανέφερε μια πηγή, στον Guardian.

Η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης του Bedfordshire ανέφεραν ότι η φωτιά προκλήθηκε από μεγάλη έκρηξη αερίου. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι συσκευές, δύο πλοία μεταφοράς νερού [και] μια μονάδα διοίκησης περιστατικών στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή και κρατήστε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.»

Το περιστατικό έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την έκρηξη αερίου στο Κίνγκσταντινγκ του Μπέρμιγχαμ, που σκότωσε μια 79χρονη γυναίκα.