Βρετανία: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων τα νέα κρούσματα

Βρετανία: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων τα νέα κρούσματα

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων Covid-19, από τις 4 Ιουλίου, ένας απολογισμός που προστίθεται στις ενδείξεις ότι μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, την οποία προκάλεσε η παραλλαγή Δέλτα, ενδέχεται να πέρασε το σημείο κορύφωσής της.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε για έκτη συναπτή ημέρα, σε 24.950 σήμερα από 29.173 χθες Κυριακή.

Την ίδια ώρα, η χώρα ανακοίνωσε 14 νέους θανάτους, ένας αριθμός μειωμένος από τους 28 που κατέγραψε χθες και ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 12 Ιουλίου.

Το βλέμμα ειδικών του τομέα της υγείας αλλά και των χρηματαγορών είναι στραμμένο στη Βρετανία, από τότε που σχεδόν όλοι οι περιορισμοί ήρθησαν στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, ενώ λίγο καιρό πριν τα νέα κρούσματα είχαν ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έκρινε πως ο κίνδυνος ενός μεγάλου κύματος θανάτων έπειτα από νοσηλείες είναι χαμηλός, λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμών, που περιορίζουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, ακόμα κι αν δεν σταματούν πλήρως τις νέες μολύνσεις.

Η Βρετανία μετρά σχεδόν 130.000 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19, τον δεύτερο υψηλότερο επίσημο απολογισμό στην περιοχή της Ευρώπης μετά τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, 46,589 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν λάβει μία δόση εμβολίου και 37,287 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.