Βρετανία: Προς παράταση των μέτρων για «αρκετό καιρό»

Βρετανία: Προς παράταση των μέτρων για «αρκετό καιρό»

Την επέκταση των μέτρων καραντίνας για αρκετό καιρό στη Βετανία προαναγγέλλει το κυβερνητικό στέλεχος Μάικλ Γκόουβ, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να κάνω ακριβή πρόβλεψη, όμως όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μία μεγάλη περίοδο όπου τα μέτρα αυτά θα είναι σε ισχύ».

Την ίδια ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον όσο και ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είναι θετικοί στον κορονοϊό εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα λειτουργούσε η κυβέρνηση χωρίς αυτούς σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης.

Όπως εξηγούν στο Reuters ειδικοί, έχοντας στα χέρια τους πολύ παλιά, σκόρπια και συχνά αντιφατικά στοιχεία για ανάλογες καταστάσεις του παρελθόντος δεν υπάρχει απλό, εεπίσημα κατοχυρωμένο «Σχέδιο Β» ή σενάριο διαδοχής.

«Δεν είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση, δεν είχαμε να το σκεφτούμε από την άποψη αυτή πριν», δήλωσε στην Reuters η Κάθριν Χάντον, συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Κυβέρνησης. Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει τα ηνία εάν ο πρόεδρος πεθάνει ή καταστεί ανίκανος, η Βρετανία δεν έχει επίσημο αναπληρωτή ή προσωρινό πρωθυπουργό που θα αναλάβει.