Βρετανία - κορονοϊός: Στον επίσημο κατάλογο συμπτωμάτων η ανοσμία και η αγευσία

Βρετανία - κορονοϊός: Στον επίσημο κατάλογο συμπτωμάτων η ανοσμία και η αγευσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσέθεσε την απώλεια οσμής και γεύσης στον επίσημο κατάλογό του με τα συμπτώματα της COVID-19, που περιλαμβάνουν τον πυρετό και τον συνεχή βήχα, ένα βήμα για το οποίο εκφράζεται η ελπίδα ότι θα βοηθήσει να εντοπιστούν περίπου 2% επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Από σήμερα, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αυτοαπομονώνονται αν αναπτύξουν συνεχόμενο βήχα ή πυρετό ή ανοσμία», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι αρχίατροι της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ανοσμία είναι η απώλεια ή η αλλαγή στην κανονική αίσθηση οσμής που έχει κάποιος. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης καθώς αυτά τα δύο συνδέονται στενά.»

Άλλα πιθανά συμπτώματα της COVID-19 περιλαμβάνουν την κόπωση, τη διάρροια, το κοιλιακό άλγος ή την απώλεια όρεξης, αλλά δεν έχουν περιληφθεί στον βασικό ορισμό του κρούσματος.

Προσθέτοντας την ανοσμία στον κατάλογο των συμπτωμάτων ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί στο 94% από το 91% σήμερα με τη συμπερίληψη μόνο του βήχα και του πυρετού, δήλωσε ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε σε σχέση με άλλες χώρες να συμπεριλάβει την απώλεια οσμής στον επίσημο κατάλογο των συμπτωμάτων, ο Βαν-Ταμ είπε: «Το θέμα είναι: Ποιο από τα συμπτώματα αυτά κάνει πραγματικά τον εντοπισμό των κρουσμάτων καλύτερο ή χειρότερο;».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ