Βρετανία: Περιορισμοί στις αγορές από σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο νέου lockdown

Βρετανία: Περιορισμοί στις αγορές από σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο νέου lockdown

Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν θα επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι, μακαρόνια, χαρτί υγείας και αντισηπτικά μαντηλάκια προκειμένου να αποφύγει τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη φορά που η Βρετανία υιοθέτησε αυστηρά μέτρα κατά του Covid-19.

Οι Βρετανοί καταναλωτές αποθήκευσαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής τον Μάρτιο, όταν επιβλήθηκε εθνική καραντίνα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πρέπει να περιμένουν σε ουρές για ώρες για να προμηθευτούν χαρτί υγείας, κονσέρβες φρούτων ή ρύζι.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι, οδηγώντας την Tesco να ακολουθήσει το παράδειγμα του μικρότερου ανταγωνιστή της, Morrisons, και να επιβάλλει περιορισμούς στις ποσότητες.

«Υπάρχει διαθεσιμότητα, και αρκετά αποθέματα, και ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ψωνίζει όπως συνήθως. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα εξακολουθούν να μπορούν να βρουν αυτό που χρειάζονται, έχουμε επιβάλλει όρια στις ποσότητες των αγορών για συγκεκριμένα προϊόντα» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.