Βρετανία: Εντοπίσθηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό στο Έσσεξ

Βρετανία: Εντοπίσθηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό στο Έσσεξ

Εικόνες φρίκης στη Μεγάλη Βρετανία με την αστυνομία να εντοπίζει τα πτώματα 39 ανθρώπων σήμερα σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο του Έσσεξ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών. «Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

 

s

Οι τοπικές αρχές κληθηκαν επί τόπου από την υπηρεσία ασθενοφόρων λίγο μετά την αποκάλυψη του μακάβριου θεάματος στο βιομηχανικό πάρκο του Γουότεργκλειντ, στο Έσσεξ. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας. Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από την Βόρεια Ιρλανδία. 

Όλοι όσοι ανακαλύφθηκαν μέσα στο κοντέινερ βρέθηκαν νεκροί από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ, όχι μακριά από τις αποβάθρες του Τάμεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές σχετικά με το επεισόδιο.

«Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την εθνικότητα των ανθρώπινων πτωμάτων που βρέθηκαν στο φορτηγό. Η βρετανική αστυνομία προειδοποίησε πως η αναγνώριση των πτωμάτων θα απαιτήσει πολύ καιρό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ δήλωσε πως «Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία».

 

2

Μπ. Τζόνσον: Τρομαγμένος από το συμβάν

Τον αποτροπιασμό του για τραγικό συμβάν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Με ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωσε ότι λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών που συνεργάζεται με την τοπική αστυνομία.

ΥΠΕΣ: «Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ'' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο»

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της. «Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ'' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους». 

   «Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ'' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Στο διαδίκτυο ήδη κυκλοφορούν και οι πρώτες εικόνες από το σημείο στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις:

 

Βουλευτής Συντηρητικών: «Η διακίνηση ανθρώπων είναι μία άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση»

Η βουλευτής των Συντηρητικών, Τζάκι Ντόιλ Πράις, έκανε λόγο για «διακίνηση ανθρώπων». «Η διακίνηση ανθρώπων είναι μία άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Twitter, και εξέφρασε την ελπίδα της να αποδοθεί δικαιοσύνη.