Βρετανία: Εκτός Εργατικών ο Κόρμπιν για αντισημιτισμό

Βρετανία: Εκτός Εργατικών ο Κόρμπιν για αντισημιτισμό

Οι Βρετανοί Εργατικοί αποφάσισαν να αναστείλουν την ιδιότητα του μέλους για τον πρώην ηγέτη τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το κόμμα φέρει ευθύνη για παράνομες πράξεις, σε επίπεδο προσβολής και διακρίσεων την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στο τιμόνι του. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση ήρθε μετά την απόρριψη, εκ μέρους του Κόρμπιν, της ετυμηγορίας της επιτροπής ως αβάσιμης και της προσπάθειάς του να την αποδώσει σε «πολιτικές σκοπιμότητες». Η στάση αυτή προκάλεσε την απάντηση του σημαρινού επικεφαλής των Εργατικών, Κέιρ Στάρμερ, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον προκάτοχό του. 

«Εάν – μετά από όλο τον πόνο, τη θλίψη και τις αποδείξεις που περιέχει η έκθεση – υπάρχουν ακόμη εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αντισημιτισμού στο Εργατικό Κόμμα και ότι όλα είναι υπερβολές ή φαντασιακές επιθέσεις, τότε ειλικρινά, είναι επίσης μέρος του προβλήματος. Και γι' αυτό δεν θα έπρεπε να βρίσκονται πουθενά κοντά στο Εργατικό Κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.