Αυτοκίνητο έπεσε σε παιδιά έξω από σχολείο - Νεκρός ένας 12χρόνος

Αυτοκίνητο έπεσε σε παιδιά έξω από σχολείο - Νεκρός ένας 12χρόνος

Μεγάλη κινητοποίηση των βρετανικών αρχών στο Λούτον του Έσσεξ, όπου αυτοκίνητο έπεσε σε παιδιά έξω από τοπικό γυμνάσιο, σκοτώνοντας ένα εξ αυτών και τραυματίζοντας άλλους 5 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αρχών, το τροχαίο είναι «σοβαρό», με τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο «χτύπησε πλήθος παιδιών». 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο Λύκειο Ντέμπντεν. Ο δρόμος όπου βρίσκεται το σχολείο έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να την αποφεύγουν.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία του Έσεξ ως τρομοκρατικό, αλλά ως δολοφονία με σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ενημέρωσε επίσημα η αστυνομία του Έσεξ, ένα παιδί 12 χρονών έχασε τη ζωή του ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το BBC έχουν τραυματιστεί ακόμα πέντε άνθρωποι, δύο αγόρια 15 χρονών, ένα 13, ένα κορίτσι 16 χρονών και μία γυναίκα 53 χρονών.

Ένας γονέας, η κόρη του οποίου παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, είπε στο Essex Live ότι «ένα Ford KA ανέβηκε στο πεζοδρόμιο από πίσω της» και χτύπησε δύο αγόρια. «Ήταν φρικτό να το βλέπεις. Όλοι έπαθαν σοκ». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την πορεία του.

Επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας τους Έσεξ νωρίτερα ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον τόπο μιας σοβαρής σύγκρουσης στην Willingale Road, του Λούτον», καλώντας παράλληλα τους πολίτες «να μην κάνουν εικασίες για τις συνθήκες του περιστατικού». 

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις τρεις ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε πολυσύχναστο μέρος στο Λονδίνο με την αντιτρομοκρατική να βρίσκεται σε επιφυλακή.