8ος χρόνος, ημέρα 2482η
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Βρετανία: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία

Βρετανία: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία
Shutterstock

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νέες οικονομικές, εμπορικές και κυρώσεις σε ό,τι αφορά τις μεταφορές στη Λευκορωσία λόγω της υποστήριξης της χώρας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών σε αγαθά αξίας περίπου 60 εκατ. λιρών, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών προϊόντων διύλισης πετρελαίου, εξαρτημάτων προηγμένης τεχνολογίας και αγαθών πολυτελείας, αλλά και εισαγωγές σιδήρου και χάλυβα από τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, θα απαγορεύσει επίσης σε περισσότερες λευκορωσικές εταιρείες να εκδίδουν χρεόγραφα και τίτλους στο Λονδίνο.

«Το καθεστώς της Λευκορωσίας διευκόλυνε ενεργά την εισβολή του Πούτιν, επιτρέποντας στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να επιτεθεί στην Ουκρανία - στέλνοντας στρατεύματα και εκτοξεύοντας πυραύλους από τα σύνορά της αλλά και αφήνοντας την πτήση ρωσικών αεροσκαφών μέσω του εναέριου χώρου της», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε δήλωση της.

Η Βρετανία έχει ήδη αυξήσει τους δασμούς εισαγωγής σε μια σειρά προϊόντων από τη Λευκορωσία κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες και έχει επιβάλει κυρώσεις στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και σε ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.