Βρετανία: Αμυντικά συστήματα κατά των drones παρήγγειλαν τα αεροδρόμια Χίθροου - Γκάτγουικ

Βρετανία: Αμυντικά συστήματα κατά των drones παρήγγειλαν τα αεροδρόμια Χίθροου - Γκάτγουικ

Τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του Λονδίνου παρήγγειλαν αμυντικά συστήματα στρατιωτικού τύπου, αξίας "πολλών εκατομμυρίων λιρών" για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, μετά το χάος που προκάλεσαν αυτά τα drones τον περασμένο μήνα στο Γκάτγουικ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ συναντήθηκε σήμερα με ηγετικά στελέχη της αστυνομίας, της πολιτικής αεροπορίας και των ενόπλων δυνάμεων για να συζητήσει το θέμα αυτό.

Τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Τα drones προκάλεσαν χάος στο Γκάτγουικ τον περασμένο μήνα, ανατρέποντας τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων ανθρώπων, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ο υπουργός Ασφάλειας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Βρετανίας διαθέτουν συστήματα εντοπισμού που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, το υπουργείο Άμυνας έχει πλέον απομακρύνει τα συστήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ