Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρου λέει ότι κρύβεται για να κλάψει στην τουαλέτα

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρου λέει ότι κρύβεται για να κλάψει στην τουαλέτα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται στο ναδίρ, αποκάλυψε ότι κλαίει συχνά «μόνος στις τουαλέτες», τη στιγμή που λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις.

«Πόσες φορές δεν έκλαψα μονάχος στην τουαλέτα, στο σπίτι μου;», εκμυστηρεύτηκε ο ακροδεξιός πρόεδρος χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με ακροατήριο ευαγγελικών πιστών.

«Η σύζυγός μου δεν το έχει δει ποτέ αυτό, πιστεύει ότι είμαι ένας σκληρός. Δεν έχει και τελείως άδικο», συμπλήρωσε, προκαλώντας το γέλιο των ακροατών.

Ωστόσο, σε σοβαρότερο ύφος, συνέχισε: «Δεν είναι σαν την εποχή που ήμουν βουλευτής, (…) εάν πάρω μια κακή απόφαση, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να υποφέρουν πολλοί άνθρωποι».

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου βιώνει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της θητείας του, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019.

Το ποσοστό αποδοχής στο πρόσωπό του κατακρημνίστηκε στο 22%, το χαμηλότερο επίπεδο από την άφιξή του στην εξουσία, με μια πανδημία covid που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους 600.000 ανθρώπους, έναν καλπάζοντα πληθωρισμό και ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν να χάνει με μεγάλη διαφορά από «μαύρο πρόβατό» του, τον αριστερό πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2022.