Βραζιλία: Αυξάνεται το προβάδισμα του ακροδεξιού υποψήφιου Προέδρου Μπολσονάρο

Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018, 09:31 - Τελευταία ενημέρωση: 09:37
-A +A
Βραζιλία: Αυξάνεται το προβάδισμα του ακροδεξιού υποψήφιου Προέδρου Μπολσονάρο

Τρεις ημέρες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐρ Μπολσονάρο αύξησε κι άλλο το προβάδισμά του ως προς τις προθέσεις ψήφου, κατέδειξε νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Datafolha, ο Μπολσονάρο πιστώνεται το 35% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι αύξησε το ποσοστό του κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου, που είχε μεταδοθεί την Τρίτη.

Προηγείται κατά 13 μονάδες του κεντροαριστερού υποψηφίου Φερνάντο Αντάτζι, ο οποίος αύξησε ελαφρά το δικό του ποσοστό των προθέσεων ψήφου στο 22%.

Την Τρίτη, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ανερχόταν σε 11 μονάδες, με τον Μπολσονάρο στο 32% και τον Αντάτζι στο 21% .

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι έχουν μεγάλη διαφορά από τον τρίτο, τον κεντροαριστερό Σίρο Γκόμις, ο οποίος παραμένει στο 11%.

Στον δεύτερο γύρο το Νταταφόλια φέρει τον ακροδεξιό υποψήφιο να προηγείται κατά μία μονάδα του Αντάτζι (44% έναντι 43%), πρόβλεψη εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±2%).

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου, ο Μπολσονάρο εμφανιζόταν να συγκεντρώνει το 44% έναντι 42% του Αντάτζι.

Παράλληλα, το ποσοστό των ψηφοφόρων που είπε ότι αποκλείει το να ψηφίσει τους δύο υποψήφιους παρέμεινε σταθερό: στο 45% για τον Μπολσονάρο, πρώην λοχαγό, νοσταλγό της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985)· και στο 40% για τον Αντάτζι, τον πολιτικό του Κόμματος Εργαζομένων (PT) που ορίστηκε υποψήφιος στη θέση του πρώην προέδρου Λούλα, ο οποίος είναι φυλακισμένος και αποκλείστηκε από τη διαδικασία.

Η δημοσκόπηση μεταδόθηκε λίγο πριν από το τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, με το οποίο έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία, που μεταδόθηκε από το Globo, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας, χωρίς τη συμμετοχή του Μπολσονάρο για λόγους υγείας, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις αρχές του Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα