Βολιβία: Ο πρόεδρος Λουίς Άρσε θα λάβει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Βολιβία: Ο πρόεδρος Λουίς Άρσε θα λάβει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε θα λάβει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για να προστατευτεί από τον νέο κορονοϊό και για να συμβάλλει να πειστούν οι πολίτες να το εμπιστευτούν, αργότερα μέσα στον τρέχοντα μήνα, καθώς θα ξεκινά η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Χόρχε Ρίχτερ χθες Πέμπτη.

Το δημόσιο Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RDIF) ανακοίνωσε την 30ή Δεκεμβρίου ότι συμφώνησε να προμηθεύσει τη Βολιβία με επαρκή αριθμό δόσεων ώστε να ανοσοποιηθούν 2,6 εκατομμύρια πολίτες.

Το εμβόλιο Sputnik V χορηγείται σε δύο δόσεις.

Η πρώτη παρτίδα δόσεων αναμένεται να φθάσει στη χώρα των Άνδεων στα τέλη Ιανουαρίου.

«Ο πρόεδρος θα εμβολιαστεί», τόνισε ο Ρίχτερ σε βολιβιανό τηλεοπτικό δίκτυο. Θα πρόκειται για «επίδειξη εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό που θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 καταγράφουν ραγδαία αύξηση μετά τις γιορτές στο τέλος της περασμένης χρονιάς, με πολλά νοσοκομεία να αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και νοσηλεύεται με συμπτώματα της COVID-19.

Ο πρώτος αυτόχθων που εξελέγη πρόεδρος της χώρας δήλωσε χθες ότι του προσφέρθηκε η δυνατότητα να πάει για θεραπεία στην Αργεντινή, στην Κούβα ή στη Βενεζουέλα από τις κυβερνήσεις των τριών χωρών, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Προς το παρόν, νοσηλεύεται σε κλινική στην Κοτσαμπάμπα, σύμφωνα με την εφημερίδα El Deber της Σάντα Κρους.

Η Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει περίπου 9.450 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 176.700 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.