Bloomberg: Τεστ για την Ευρώπη η επιστροφή της Ιταλίας στην κανονικότητα

Bloomberg: Τεστ για την Ευρώπη η επιστροφή της Ιταλίας στην κανονικότητα

Η Ιταλία προωθεί σταδιακά τα σχέδια για να χαλαρώσει τους αυστηρούς περιορισμούς για την επιστροφή της στην κανονικότητα, την ώρα που η Ευρώπη αρχίζει να διαμορφώνει την στρατηγική εξόδου, αναφέρει εκτενές άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

Εν μέσω αυτών των συζητήσεων και με έντονες τις ανησυχίες για την δημόσια υγεία, η κυβέρνηση του Τζιουζέπε Κόντε σφυρηλατεί μια προσέγγιση που προβλέπει την πλήρη επιστροφή στην κανονική ζωή εντός μηνών, σύμφωνα με τους ανθρώπους που συμμετέχουν άμεσα στις συνομιλίες.

Στην Ιταλία,η οποία ήταν το αρχικό επίκεντρο της επιδημίας στην ήπειρο, τα σχολεία πιθανόν να παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο, με κάθε βήμα για την ελάφρυνση των περιορισμών που εξαρτώνται από την εξάπλωση της νόσου να παραμένει υπό έλεγχο, δήλωσε πηγή του Bloomberg.

Ορισμένες επιχειρήσεις και καταστήματα μπορεί να ξαναρχίσουν τις εργασίες τους στις 13 Απριλίου και οι Ιταλοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν σταδιακά στα γραφεία από τις 4 Μαΐου.

Ως πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε εθνική απαγόρευση, η κίνηση της Ιταλίας για την ελάφρυνση των περιορισμών της θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στη μάχη της Ευρώπης με την πανδημία που ξεκίνησε στην Κίνα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ήπειρος έχει πληγεί σκληρά, αφού έχει πάνω από το 65% των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Γαλλία ακολουθούν μόνο τις ΗΠΑ σε μολύνσεις.

Αφού η Νορβηγία έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που επιδιώκει την ελεγχόμενη επανέναρξη της οικονομίας, η Γερμανία σταθμίζει επίσης τα αρχικά βήματα για να άρει τους περιορισμούς που αποσκοπούν στον περιορισμό της επαφής μεταξύ των ανθρώπων.

Τα μικρά καταστήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 20 Απριλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προέτρεψε με προσοχή για να αποτρέψει την αναζωπύρωση της επιδημίας, θα συναντηθεί με ηγέτες των 16 κρατών της Γερμανίας την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει μέτρα περιορισμού. Οι περιορισμοί στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ισχύουν μέχρι τις 19 Απριλίου. 

Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντεθ θα ζητήσει από το κοινοβούλιο την Πέμπτη να εγκρίνει την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 25 Απριλίου. 

AP Photo/Andrew Medichini