Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται βέτο της Ουγγαρίας στην παράταση του Brexit

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται βέτο της Ουγγαρίας στην παράταση του Brexit

Την πιθανότητα ενός Ουγγρικού βέτο σε ενδεχόμενο αίτημα της Βρετανίας για παράταση του Brexit κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον αναφέρει με ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg. 

Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι ενδεχομένως ο Τζόνσον να προσεγγίσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος έχει συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους αρκετές φορές προκειμένου να μπλοκάρει την παράταση του Brexit.  

Από την πλευρά της η Βουδαπέστη τόνισε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών ο οποίος είπε «θα πάρουμε τις αποφάσεις μας αν τεθεί τέτοιο ζήτημα, δεν πιστεύω ωστόσο ότι εξαρτάται από εμάς». 

Όμως ο κίνδυνος ενός βέτο δεν υπάρχει μόνο από την πλευρά της Ουγγαρίας αλλά κυρίως της Γαλλίας της οποίας η κυβέρνηση λέει «όχι» σε τυχόν παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν πριν λίγες μέρες φάνηκε να απορρίπτει τυχόν αίτημα παράτασης, λόγω της «ανησυχητικής» έλλειψης προόδου στις πρόσφατες συνομιλίες. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες με απογοήτευση έχουν κάνει λόγο για παιχνίδι παγίδευσης από πλευράς του Μπόρις Τζόνσον.