Bloomberg: Ο Μαδούρο δεν θα απελάσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες

Bloomberg: Ο Μαδούρο δεν θα απελάσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες

Η Βενεζουέλα παραιτήθηκε από την απόφασή της να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τις Η.Π.Α. και να απελάσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες από τη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

"Η ανακοίνωση του Μαδούρο το απόγευμα του Σαββάτου για αναστολή της απέλασης των Αμερικανών διπλωματών, ύστερα από ημέρες πολεμικής ρητορικής και απειλών σε αντίδραση της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊντό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, αποτελεί υποχώρηση. Η νέα εντολή διακυβέρνησης που έλαβε πέρυσι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει χαρακτηριστεί ως απάτη και έχει δεχθεί σφοδρές κριτικές από όλο τον κόσμο, παρά την παρατεταμένη ύφεση, την εξαθλίωση και την πείνα που γνωρίζει ο λαός της Βενεζουέλας", σημειώνει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν λύγισαν στις απειλές του Μαδούρο να διώξει τους Αμερικανούς διπλωμάτες και να κόψει το ρεύμα στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Βενεζουέλα και αρνήθηκαν να κλείσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ωστόσο, αποχωρεί το μη αναγκαίο προσωπικό, ενώ οι διπλωμάτες της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον επιστρέφουν στο Καράκας.

Ο καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας στο Καράκας, Κάρλος Λούνα δήλωσε ότι η απόφαση του Maduro να επιτρέψει τα τμήματα ενδιαφέροντος συνιστά «απώλεια ισχύος».

"Έκανε μια απειλή και δεν το ολοκλήρωσε", είπε η Λούνα. "Το κάνει για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με τις Η.Π.Α. Όταν αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις, το έκανε επειδή αισθάνθηκε υποχρεωμένος, αλλά εξαναγκάζοντας τους διπλωμάτες με τη βία φέρνει συνέπειες, ειδικά αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του κόσμου".