7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Bloomberg: Η καθαρή αξία της περιουσίας του Τραμπ μειώθηκε από 3 σε 2,3 δισ. δολάρια 

Bloomberg: Η καθαρή αξία της περιουσίας του Τραμπ μειώθηκε από 3 σε 2,3 δισ. δολάρια 
AP Images

Από τότε που αποχώρησε από την εταιρεία του, ο αντίκτυπος της πανδημίας, καθώς και δύο «γύροι» παραπομπής του σε δίκη, έχουν προκαλέσει καθίζηση στις επιχειρήσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Ιανουάριο, ο εμπειρογνώμονας δημοσίων σχέσεων, Έρικ Σίφερ, είπε ότι οι επιχειρήσεις του πρώην προέδρου ενδέχεται να μην ανακάμψουν ποτέ από της απώλειες που σημείωσαν κατά την προεδρία του.

«Ο Τραμπ θα αποχωρήσει από την προεδρία με πολλά προβλήματα γύρω από το εμπορικό του σήμα, το οποίο θα αποτελέσει κίνδυνο για την οικονομική επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του, και πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν βασανιστικό πόνο που πραγματικά δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ» είπε.

Περίπου το 75% των εσόδων του Τραμπ προέρχεται από ακίνητα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι πόλεις όπου ο Τραμπ έχει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η εκτίμηση της εμπορικής αγοράς ακινήτων του Τραμπ είναι χαμηλότερη από 25% από την έναρξη της προεδρίας του, συνεχίζει το Bloomberg.

Η επιχείρηση με τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία του Τραμπ υπέστη επίσης πλήγμα με τη μείωση να καταγράφεται πάνω από 40% από το 2015 έως το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέρετρο γκολφ, που διαθέτει στο Μαϊάμι, έχασε το 80% της αξίας του σε έναν χρόνο. Η μόνη επένδυσή του, που είχε θετικό πρόσημο εν μέσω κορονοϊού, ήταν οι 350 θέσεις στάθμευσης στο Μανχάταν λόγω μεγάλης ζήτησης από τον φόβο των κατοίκων της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιήσουν το μετρό.

Ο 4ος και τελευταίος χρόνος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά την πτωτική δυναμική της αξίας των επενδύσεων του σε ακίνητα. Αιτία ήταν  για ακόμα μία φορά το μειωμένο ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων και ειδικά η πτώση των τιμών των κτιρίων γραφείων, που έχει στο Μανχάταν, καθώς η δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία του. 

Ακόμα και οι πωλήσεις βιβλίων του Τραμπ έχουν μειωθεί από τη λήξη της προεδρίας του, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 87% τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.