Βλ. Πούτιν: Προεκλογικό παιχνίδι του Ποροσένκο η κρίση στην Αζοφική

Βλ. Πούτιν: Προεκλογικό παιχνίδι του Ποροσένκο η κρίση στην Αζοφική

Στον Ουκρανό ηγέτη Πέτρο Ποροσένκο επέρριψε την ευθύνη για την κρίση στο στενό του Κερτς ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως ο Ποροσένκο προκάλεσε το επεισόδιο για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του πριν από τις ουκρανικές εκλογές.

Το περιστατικό ήταν «μια πρόκληση που διοργάνωσε η σημερινή κυβέρνηση ... κατά την προεδρική εκλογή στην Ουκρανία το Μάρτιο του επόμενου έτους», δήλωσε ο Πούτιν σε φόρουμ στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η δημοτικότητα του Πόροσενκο είναι τόσο χαμηλή που κινδυνεύει να μην περάσει στον δεύτερο γύρο. «Ο πρόεδρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση σε ποσοστά δημοτικότητας κι επομένως έπρεπε κάτι να κάνει. Χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα προκειμένου να επιδεινωθεί η κατάσταση, να εισαγάγει τον στρατιωτικό νόμο, και να υψωθούν ανυπέρβλητα εμπόδια για τους ανταγωνιστές του στην αντιπολίτευση», τόνισε ο Πούτιν.

Πρόκειται για «ένα παιχνίδι ώστε να αυξήσει την ένταση, ένα ανέντιμο παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας για να ασκήσει πιέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους του» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, επαινώντας παράλληλα τις ρωσικές δυνάμεις πως εκπλήρωσαν το στρατιωτικό καθήκον τους.

Πούτιν: "Δεν πηγαίνω πουθενά" 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αστειεύτηκε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να πάει πουθενά, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα γίνει το 2024, όταν λήξει η θητεία του στο Κρεμλίνο.

Μιλώντας σε ένα ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, που κυριαρχεί στη ρωσική πολιτική σκηνή τα τελευταία 18 χρόνια, απάντησε: «Γιατί βιάζεστε; Δεν σχεδιάζω να πάω πουθενά για τώρα».

Διαβάστε ακόμα:

- Β. Πούτιν: Δεν απομακρυνόμαστε εμείς από το δολάριο, το δολάριο απομακρύνεται από εμάς