Βλ. Πούτιν: «Πολιτικοί οι λόγοι του αποκλεισμού της Ρωσίας από την WADA»

Βλ. Πούτιν: «Πολιτικοί οι λόγοι του αποκλεισμού της Ρωσίας από την WADA»

Επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος στον απόηχο του τετραετούς αποκλεισμού της Ρωσίας από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Πιο αναλυτικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της WADA, αναφέροντας παράλληλα πως η χώρα του θα σκήσει έφεση εναντίον της παραπάνω απόφασης, ενώ έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» πίσω από τον αποκλεισμό ομάδων και αθλητών από τη συμμετοχή σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

«Έχουμε κάθε λόγο για να κάνουμε έφεση», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε ότι δεν συμφωνεί με τη συλλογική τιμωρία. «Το βασικό κατά την άποψή μου είναι ότι η όποια τιμωρία- από την εποχή του ρωμαϊκού δίκαιου- πρέπει να είναι ατομική. Και να βασίζεται στο τι έκανε αυτό το άτομο. Η τιμωρία δεν μπορεί να είναι συλλογική και να επηρεάζει ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με συγκεκριμένες παραβάσεις. Πιστεύω ότι και στη WADA το καταλαβαίνουν αυτό», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αν κάποιοι από αυτούς παίρνουν αποφάσεις για συλλογική τιμωρία, τότε μου φαίνεται ότι δεν το κάνουμε επειδή νοιάζονται για τον καθαρό αθλητισμό, αλλά πίσω από αυτό υπάρχουν κυρίως πολιτικές σκέψεις που δεν έχουν καμία σχέση με το συμφέρον του αθλητισμού και το ολυμπιακό κίνημα», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο αποκλεισμός της Ρωσίας αποφασίστηκε εξαιτίας της αλλοίωσης των στοιχείων που έδωσε το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας.

AP PHOTO