Βλ. Πούτιν: Διάγγελμα προς το ρωσικό λαό και επικοινωνία με ξένους ηγέτες

Βλ. Πούτιν: Διάγγελμα προς το ρωσικό λαό και επικοινωνία με ξένους ηγέτες

Διάγγελμα απευθύνει απόψε προς τον ρωσικό λαό, μετά τις 16:00, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ εν συνεχεία πρόκειται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με σειρά ξένων ηγετών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως μεταδίδει το πρακορείο ειδήσεων TASS, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «Σήμερα ο πρόεδρος συνεχίζει να εργάζεται από το Νόβο-Αγκαριόβο, (εκεί βρίσκεται η κατοικία του- σ.σ) και το πρόγραμμα εργασίας του περιλαμβάνει ένα ακόμη διάγγελμα .. το οποίο θα γίνει μετά τις 16:00 ώρα Μόσχας και αρχίζοντας από τις 16:00 περίπου μπορείτε να το περιμένετε», προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή ο πρόεδρος επεξεργάζεται το κείμενο του διαγγέλματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου επίσης ανέφερε ότι κατά το δεύτερο ήμισυ της ημέρας ο Πούτιν θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με μερικούς ξένους ηγέτες, ενώ θα πραγματοποιήσει μερικές «κατ’ ιδίαν» συναντήσεις εργασίας οι οποίες θα είναι κλειστού χαρακτήρα.

Επισημαίνεται πως ο Βλ. Πούτιν είχε απευθύνει το προηγούμενο διάγγελμα του προς τον ρωσικό λαό στις 25 Μαρτίου, οπότε και είχε εξαγγείλει σειρά οικονομικών και κοινωνικών μέτρων τα οποία αποσκοπούν στο να μετριάσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού για τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης σε εκείνο το διάγγελμα είχε ανακοινώσει ότι η εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου θα είναι εβδομάδα αποχής από την εργασία, αλλά στους εργαζομένους θα καταβληθούν οι αποδοχές τους.