Άρση των τουριστικών απαγορεύσεων από 15 Ιουνίου
Βερολίνο

Άρση των τουριστικών απαγορεύσεων από 15 Ιουνίου

Στις 15 Ιουνίου σκοπεύει να άρει την απαγόρευση που είχε εκδόσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού, ανέφερε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Focus.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ένα κείμενο για τον ευρωπαϊκό τουρισμό στο οποίο ενδέχεται να συμφωνήσει το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο πιθανώς αύριο, αναφέρει ότι το Βερολίνο επιθυμεί να επιτρέψει ξανά τα ταξίδια αναψυχής προς τις υπόλοιπες 26 χώρες της Ε.Ε., καθώς και στη Βρετανία, όπως και στις τέσσερις χώρες εντός του χώρου Σένγκεν που δεν ανήκουν στο μπλοκ: την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Στις 18 Μαΐου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε δήλωσε ότι το Βερολίνο ελπίζει να χαλαρώσει την ταξιδιωτική του οδηγία για όλα τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, η οποία ισχύει ως τις 15 Ιουνίου. 

Την ίδια ώρα, έκκληση για το άνοιγμα το συντομότερο δυνατό των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, έπειτα από πολλές εβδομάδες που παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού απηύθυναν σήμερα ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και ο ομόλογός του της γερμανικής Μπούντεσταγκ.

Προς το παρόν το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Ιουνίου, όμως μέχρι στιγμής κάθε χώρα προχωρά σε δικές της ανακοινώσεις, παρά την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερες κοινές πρωτοβουλίες.