Βενεζουέλα: Τραγική η κατάσταση - Πολίτες συλλέγουν μολυσμένο νερό

Βενεζουέλα: Τραγική η κατάσταση - Πολίτες συλλέγουν μολυσμένο νερό

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το πρωτοφανές μπλακ-άουτ που έχει παραλύσει τη Βενεζουέλα από τη περασμένη Πέμπτη αφού βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν πολίτες να κατεβαίνουν στις όχθες του μολυσμένου ποταμού Γκουάιρε προκειμένου να μαζέψουν νερό για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. 

Συγκεκριμένα βίντεο της εφημερίδας El Nacional της Βενεζουέλας δείχνει εκατοντάδες εξαθλιωμένους πολίτες της γειτονιάς Σαν Αγκουστίν στο Καράκας να έχουν κατέβει στις όχθες του ποταμού ο οποίος αποτελεί εστία μόλυνσης εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να συλλέξουν νερό το οποίο στερούνται εδώ και μέρες λόγω μπλακ-άουτ.

Tην ίδια ώρα σοκ προκαλεί ένα άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στο οποίο ένα σοβαρά υποσιτισμένο 19χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρα της.

Με φόντο τα παραπάνω, απολογισμοί μη κυβερνητικών οργανώσεων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους λόγω του ότι τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν δεν διέθεταν ηλεκτρογεννήτριες. Από το απόγευμα της Πέμπτης, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας δεν έχουν φως, νερό, μέσα συγκοινωνίας και επικοινωνίας και συναντούν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.