Βέλγιο: Συνελήφθη 22χρονος που φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση

Βέλγιο: Συνελήφθη 22χρονος που φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση

Σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας του Βελγίου μετά τη σύλληψη ενός 22χρονου μουσουλμάνου ο οποίος φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα. Ο νεαρός ανακρίνεται από τις βελγικές αρχές για πιθανή σχέση του με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο sputniknews ο 22χρονος μουσουλμάνος από την πόλη Βαβρ, πήγε το Σάββατο στη γιαγιά του και την αποχαιρέτησε, καθώς - σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο - σκόπευε να υλοποιήσει τα σχέδιά του για τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου επιβεβαίωσε τη σύλληψη και ότι ο νεαρός βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται, από τις αρχές με σκοπό να δώσει πληροφορίες για το εάν, με ποιο τρόπο και πότε σκόπευε να πραγματοποιήσει την επίθεσή του.

Ένας φορητός υπολογιστής και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν στην επιχείρηση σύλληψής του

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, η βελγική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που θεωρούνταν ύποπτα ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση και διερευνούσαν τους πιθανούς δεσμούς τους με οποιεσδήποτε οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου.