Βέλγιο: Αποκαθίσταται το πρόβλημα που οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 18:56 - Τελευταία ενημέρωση: 20:33
-A +A
Βέλγιο: Αποκαθίσταται το πρόβλημα που οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη φόρτωση δεδομένων των σχεδίων πτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει για μερικές ώρες ο εναέριος χώρος του Βελγίου, όπως έγινε γνωστό από την Belgocontrol, την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλέν Κνιμπς είπε ότι η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι τις 21.00 (ώρα Ελλάδας).

Η Belgocontrol δεν ήταν σε θέση να πει πόσες πτήσεις καθυστέρησαν και πόσοι επιβάτες επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα.

Νωρίτερα, προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί ή να απογειωθεί σε ολόκληρη τη χώρα λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα δεδομένων.

Η Belgocontrol, η εταιρεία διαχείρισης της κυκλοφορίας, δήλωσε μέσω Twitter ότι θα παραμείνει «καθαρός ο ουρανός» μέχρι να διορθωθεί το ζήτημα. Όπως ανέφερε, «υπάρχει πρόβλημα φόρτωσης δεδομένων πτήσης», χωρίς να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ο Dominique Dehaene της Belgocontrol δήλωσε στο δίκτυο VRT ότι «πρόκειται για ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα και ότι δεν ήταν βέβαιο ότι όλες οι πληροφορίες των πτήσεων ήταν σωστές».

Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Charleroi είναι τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στο Βέλγιο.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα