Β. Ζελένσκι: Ουδείς με πίεσε στο τηλεφώνημα με τον Ντ. Τραμπ

Β. Ζελένσκι: Ουδείς με πίεσε στο τηλεφώνημα με τον Ντ. Τραμπ

Στη διαβεβαίωση ότι «ουδείς του άσκησε πίεση», προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, μια συνδιάλεξη που αποτελεί το επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου στην Ουάσινγκτον.

«Ήταν μια καλή τηλεφωνική συνομιλία, κανονική», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη. «Κανείς δεν με πίεσε για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν θέλει να εμπλακεί στις εκλογές στις ΗΠΑ».

«Λυπάμαι αλλά δεν θέλω να εμπλακώ στις δημοκρατικές ανοικτές ... εκλογές στις ΗΠΑ», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο της συνομιλίας δόθηκε στη δημοσιότητα. «Νομίζω ότι το διαβάσατε», είπε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε πως πίστευε ότι μονάχα η πλευρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ του τηλεφωνήματός τους του Ιουλίου θα δινόταν στη δημοσιότητα. 

Προσωπικά πιστεύω ότι ορισμένες φορές τέτοιου είδους τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ προέδρων ανεξαρτήτων χωρών δεν θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα» είπε συγκεκριμένα ο Ζελένσκι σε ουκρανικά ΜΜΕ, σε μια ενημέρωση στη Νέα Υόρκη, που προβλήθηκε στην Ουκρανία.

«Απλά πίστευα ότι θα έδιναν στη δημοσιότητα το δικό τους μέρος».

Από την πλευρά του ο Τραμπ τόνισε ότι επιθυμεί να «σταματήσει η διαφθορά» στην Ουκρανία και δήλωσε ξανά ότι «δεν υπήρξε πίεση σε σχέση με τον Μπάιντεν», τον πολιτικό του αντίπαλο, στο τηλεφώνημα εκείνο.