Αζερμπαϊτζάν: Το Μπακού επισκέπτεται ο Ερντογάν στις 9 Δεκεμβρίου

Αζερμπαϊτζάν: Το Μπακού επισκέπτεται ο Ερντογάν στις 9 Δεκεμβρίου

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν στις 9 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε σήμερα από την τουρκική προεδρία, ενώ το Μπακού ανακοίνωσε πως 2.783 αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες που έφεραν το φθινόπωρο αντιμέτωπους επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τις αζερινές δυνάμεις με τους Αρμενίους.

Η διήμερη επίσκεψη του Ερντογάν θα είναι η πρώτη ξένου αρχηγού κράτους στο Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάπαυση του πυρός στις αρχές Νοεμβρίου, που έβαλε τέλος στις μάχες και αναγνώρισε τα σημαντικά εδαφικά κέρδη του Μπακού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η επίσκεψη αυτή θα συμπέσει με μια σημαντική στρατιωτική παρέλαση που το Μπακού προβλέπει να οργανώσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Τρίτη πως υπέγραψε με τη Ρωσία μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου παρατήρησης που θα έχει ως αποστολή να επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στο μεταξύ, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα πως στη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν 2.783 στρατιώτες του. Μέχρι τώρα το Μπακού δεν είχε ανακοινώσει τις στρατιωτικές απώλειές του και ανακοίνωνε μόνο τον θάνατο αζέρων αμάχων κατά τις εχθροπραξίες αυτές.