ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Axios: Ο Νίκολας Μπερνς φαβορί για πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Κίνα 

Axios: Ο Νίκολας Μπερνς φαβορί για πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Κίνα 

Ο Νίκολας Μπερνς, διπλωμάτης καριέρας θεωρείται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για να υπηρετήσει ως πρέσβης του Προέδρου Μπάιντεν στην Κίνα, όπως λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα και τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Axios. 

Ο Νίκολας Μπερνς, ένας από τους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής για την προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν θεωρείται εδώ και καιρό, ως ο πιθανότερος υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Κίνα, η οποία είναι κενή από τον Οκτώβριο. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, ακόμα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, όμως ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους διπλωματικούς επικεφαλής του σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας τις επόμενες εβδομάδες αναφέρθηκε το ρεπορτάζ.

Ο Μπερνς ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έκλεισε την καριέρα του στο διπλωματικό σώμα, υπηρετώντας ως υφυπουργός πολιτικών υποθέσεων για τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Ένας ενδεχόμενος διορισμός του Μπερνς στο Πεκίνο από τον Μπάιντεν θα σπάσει τη τακτική των τελευταίων ετών που θέλει πολιτικό πρόσωπο αντί για διπλωμάτη καριέρας ως επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στη Κίνα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να επεξεργάζεται την πολιτική της για την Κίνα, έχοντας διαμορφωθεί συναίνεση στην Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση της Κίνας σε πολλά μέτωπα, από το εμπόριο και την τεχνολογία έως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Μπάιντεν έστειλε προ ημερών μια ανεπίσημη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρώην Γερουσιαστή Κρις Ντοντ και τους πρώην υφυπουργούς Ρίτσαρντ Αρμιτραζ και Τζέιμς Στεινμπεργκ.