Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα παγκοσμίως - Εξαπλώνεται στην Αφρική
Κορονοϊός

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα παγκοσμίως - Εξαπλώνεται στην Αφρική

Ξεπέρασαν τα 2.000 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα, ενώ τα πρώτα επιβεβαιωμένα περιστατικά καταγράφονται σε Λιθουανία, Νιγηρία και υποσαχάρια Αφρική. Στους 44 ανήλθαν οι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ καταγράφηκαν 327 νέα κρούσματα. Νέα αύξηση των κρουσμάτων και στη Γερμανία που ανέρχονται πλέον σε 32.

Συγκεκριμένα, τα 32 έχουν φθάσει τα κρούσματα του Covid-19 που έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση. Δεκατέσσερις 14 από τους ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον ιό στην Βαυαρία έχουν αποθεραπευτεί και έχουν λάβει εξιτήριο.

Στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, τα κρούσματα είναι οκτώ, στη Ρηνανία-Παλατινάτο νοσηλεύεται ένας άνδρας των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ 20 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε καρναβαλική εκδήλωση στην περιοχή Χάινσμπεργκ.

Παρόλα αυτά, επισημαίνουν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου, ο «ασθενής μηδέν», από τον οποίο μεταδόθηκε αρχικά ο ιός, παραμένει άγνωστος.

Επιπλέον, νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Βαυαρία – πρόκειται για άνδρα που ήρθε σε επαφή με Ιταλό – στην Έσση και στο Αμβούργο.

Το πρώτο κρούσμα στη Λιθουανία

Οι υγειονομικές αρχές της Λιθουανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία σε διεθνές επίπεδο.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Νιγηρία και υποσαχάρια Αφρική 

Ένα κρούσμα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκε χθες Πέμπτη στη Νιγηρία, το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της πολυπληθέστερης χώρας της ηπείρου.

Το υπουργείο Υγείας «επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του κορονοϊού στην πολιτεία Λάγκος. Αυτό το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε την 27η Φεβρουαρίου 2020 είναι το πρώτο που καταγράφεται από την έναρξη της επιδημίας» πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός, διευκρίνισε το ίδιο μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Κίνα: 44 νέοι θάνατοι και 327 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 44 νέους θανάτους και 327 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα το προηγούμενο 24ωρο είναι πάντως μειωμένος σε σχέση με την Τρίτη, όταν καταγράφονταν 433 κρούσματα του COVID-19. Το σύνολο των κρουσμάτων ως σήμερα έφθασε έτσι τα 78.824 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.788, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης που εγείρει ανησυχίες περί πανδημίας, καταγράφηκαν οι 41 από τους 44 θανάτους. Στην πρωτεύουσά της, την Ουχάν, οι νεκροί ανήλθαν σε 28 χθες Πέμπτη.

Νέο κρούσμα στην Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι καταγράφηκε νέο κρούσμα, ένας 25χρονος ταϊλανδός τουριστικός οδηγός που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τα κρούσματα σε συνολικά 41.

Από τους ασθενείς, 28 έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 13 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Δεν έχει καταγραφεί θάνατος στην Ταϊλάνδη μέχρι σήμερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο απολογισμός των νεκρών έχει σχεδόν φθάσει τους 2.800.

Στο Βιετνάμ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει τα ταξίδια χωρίς ανάγκη για θεωρήσεις διαβατηρίου για τους πολίτες της Νότιας Κορέας, χώρας που είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εστία του κορονοϊού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η πρεσβεία της Νότιας Κορέας στο Ανόι έλαβε ειδοποίηση σχετικά με την απόφαση αυτή της βιετναμικής κυβέρνησης, εξήγησε το Γιονάπ.

Ξεπέρασαν τα 2.000 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα (KCDC)

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό έφθασε τους 2.022 στη Νότια Κορέα σήμερα Παρασκευή, καθώς καταγράφηκαν 256 επιπλέον κρούσματα στη χώρα, η οποία έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της νόσου COVID-19 πέραν της Κίνας, γνωστοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Στην πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη Ντέγκου, επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα: ανήλθαν εκεί σε 182. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός να ανέρχεται σε 13 νεκρούς, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Η Hyundai αναστέλλει τη λειτουργία εργοστασίου της

Η διοίκηση της νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor ανέστειλε σήμερα την παραγωγή της σε εργοστάσιο στην Ουλσάν, καθώς εργαζόμενος σε αυτό αποκαλύφθηκε ότι μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε συνδικαλιστής.

Εκπρόσωπος της ένωσης των εργαζομένων της επιχείρησης είπε επίσης ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός, αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει περισσότερα στοιχεία για το κρούσμα.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Εξάπλωση σε 50 χώρες, πλήγματα σε τουρισμό - οικονομία

Γαλλία: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες