Austrian Airlines: Αυξάνει κατά 20% τις ναυλώσεις προς Ελλάδα

Austrian Airlines: Αυξάνει κατά 20% τις ναυλώσεις προς Ελλάδα

Σε αύξηση, κατά 20% (αντί της αρχικά προγραμματισμένης κατά 5%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, του αριθμού των ναυλωμένων πτήσεων τους προς την Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο, προχωρούν οι Αυστριακές Αερογραμμές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση τους, ενώ το πρόγραμμα πτήσεων για τον Αύγουστο βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Από τον Ιούλιο, η AUA θα εκτελεί και πάλι διηπειρωτικές πτήσεις και όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη, δύο εβδομάδες μετά την επανάληψη των πτήσεων, αεροσκάφη της μεγάλων αποστάσεων θα απογειωθούν ξανά, αρχικά προς Μπανγκόκ, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, ενώ, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αντρέας Ότο, η καλή ζήτηση επιτρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται η προσφορά σε επιπλέον προορισμούς.

Στην προ-κορονοϊού εποχή, και συγκεκριμένα στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας (Austrian Airlines), παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για το 2020 προέβλεπε για εφέτος το καλοκαίρι, έως και 70 πτήσεις την εβδομάδα – κατά 12 περισσότερες από το 2019 -- προς 19 προορισμούς στην Ελλάδα.

Έπειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, θα δρομολογούνταν από τον Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς την Σάμο, που θα προστίθενταν στους προορισμούς στην Ελλάδα, με τους οποίους οι Austrian Airlines συνέδεαν κατά τους θερινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις.

Στο πρόγραμμα προβλεπόταν επίσης ότι οι εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Ρόδο θα αυξάνονταν από τις τρεις σε οκτώ, όπως επίσης θα αυξάνονταν από τέσσερις σε επτά οι πτήσεις προς το Ηράκλειο. Κατά μία επιπλέον, σε πέντε, επρόκειτο να αυξηθούν οι πτήσεις προς την Κέρκυρα, και σε σε τρεις εκείνες προς την Κω, ενώ αμετάβλητες θα παρέμεναν στο θερινό πρόγραμμα οι πτήσεις προς τους “κλασικούς” προορισμούς Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Μύκονο και Σκιάθο.

Εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, οι Αυστριακές Αερογραμμές είχαν διακόψει τις πτήσεις τους στα μέσα Μαρτίου, και έκτοτε ανανέωναν αυτή τη διακοπή τους κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες. Η τελευταία προγραμματισμένη πτήση, με τον αριθμό OS 066, προερχόμενη από το Σικάγο, είχε προσγειωθεί στη Βιέννη, τις πρωινές ώρες της 19ης Μαρτίου.

Μέρος του στόλου παρέμεινε σε εγρήγορση για πτήσεις έκτακτης ανάγκης και επαναπατρισμού Αυστριακών πολιτών από το εξωτερικό, αλλά την ίδια στιγμή τόσο η μητρική εταιρεία Lufthansa όσο και η ελβετική θυγατρική εταιρεία Swiss δεν είχαν αναστείλει πλήρως τις πτήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των Αυστριακών Αερογραμμών, οι επιβάτες στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο της Βιέννης πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα, την οποία, όπως συμβαίνει και στις άλλες δημόσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι μαζί τους.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας των αντίστοιχων προορισμών κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, μπορεί να υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας λόγω των κανονισμών υγιεινής.

AP Photo/Matthias Schrader, File