Αυστρία: Tον Ιανουάριο του 2021 ξεκινάει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Αυστρία: Tον Ιανουάριο του 2021 ξεκινάει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Τον Ιανουάριο του 2021 πρόκειται να αρχίσει στην Αυστρία η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πανδημίας του κορονοϊού, και την υψηλότερη προτεραιότητα έχουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, το ιατρικό, το νοσηλευτικό και γενικά το υγειονομικό προσωπικό, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ.

Ο γενικός πληθυσμός θα εμβολιαστεί από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, και, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ασφάλεια και όχι ο παράγοντας χρόνου, ενώ διαθέσιμα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά 16,5 εκατομμυρίων δόσεων από διάφορους κατασκευαστές, και στόχος είναι η επίτευξη ποσοστού κάλυψης εμβολιασμού σαφώς άνω του 50%.

"Βλέπουμε ελαφρές μειώσεις", επισήμανε ο ίδιος παρουσιάζοντας τα τελευταία στοιχεία εξέλιξης της επιδημίας, σύμφωνα με τα οποία σε 28.070 διενεργηθέντα τεστ PCR το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.377 νέες λοιμώξεις, αριθμός που είναι "σαφώς ή σαφέστατα" κάτω από τις αριθμούς τις προηγούμενες Τρίτες του Νοεμβρίου, και αποτελεί αποτέλεσμα του "μερικού lockdown" (σ.σ. που ίσχυσε μεταξύ 3ης και 17ης Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε το δεύτερο "σκληρό lockdown" που διαρκεί μέχρι την 6η Δεκεμβρίου).

'Ασχημα είναι τα νέα από τα νοσοκομεία, καθώς μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 118 θάνατοι από Covid-19, ενώ, για πρώτη φορά υπήρχαν περισσότεροι από 700 ασθενείς με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -- συγκεκριμένα 704, κατά 19 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρούντολφ 'Ανσομπερ, επιβραδύνεται η κάλυψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τώρα στο 7%, έχοντας φτάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν στο 30 ή 33%.