Αυστρία: Οι πολίτες τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης σε ποσοστό 95%

Αυστρία: Οι πολίτες τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης σε ποσοστό 95%

Την «εντυπωσιακή» συνεργασία του αυστριακού πληθυσμού, στην συντριπτική του πλειονότητα και σε ποσοστό 95%, στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τονίζει, σε σημερινές δηλώσεις του, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι ποσοστό 5% δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτές τις περιπτώσεις δρα ανάλογα η Αστυνομία, η οποία έχει υποβάλει έως σήμερα συνολικά 2.993 μηνύσεις για παραβίαση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον Καρλ Νέχαμερ, υπάρχουν καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που εκφράζουν τις ανησυχίες τους παραπέμποντας σε παραβάσεις των κανόνων από συμπολίτες τους, τις οποίες πρέπει να ερευνούν οι αστυνομικές αρχές και ενδεχομένως να αναλαμβάνουν δράση.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι για την επιτήρηση της κατάστασης «επιστρατεύονται» τα drone, που κανονικά χρησιμοποιούνται στην πρωτεύουσα Βιέννη για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και τα οποία μπορούν ταυτόχρονα να εντοπίζουν συναθροίσεις προσώπων, που, στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε εκ νέου έκκληση να τηρούνται από όλους τους πολίτες τα μέτρα, δηλαδή να βγαίνουν από το σπίτι μόνον όταν αυτό είναι αναγκαίο και να κρατούν απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, καθώς, όπως τόνισε, «είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές στους ανθρώπους ότι καθένας τους μπορεί αυτή την στιγμή να σώσει ανθρώπινες ζωές, και αυτό φυσικά αποτελεί μία αλλαγή κουλτούρας για όλους μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Ronald Zak