Αυστραλία: Εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται ότι έβαλε σκοπίμως φωτιές

Αυστραλία: Εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται ότι έβαλε σκοπίμως φωτιές

Ένας νεαρός Αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται από την αστυνομία ότι εσκεμμένα έβαλε επτά φωτιές προτού βοηθήσει τους συναδέλφους τους να τις κατασβέσουν. Ο κατηγορούμενος εθεάθη χθες Τρίτη το απόγευμα να κάθεται στο όχημά του κοντά στο σημείο όπου λίγο αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά. 

«Η αστυνομία θα δηλώσει στο δικαστήριο ότι το πρόσωπο αυτό έβαλε φωτιά και απομακρύνθηκε από την περιοχή προτού επιστρέψει για να τη σβήσει ως εθελοντής πυροσβέστης», επεσήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο υπεύθυνος των πυροσβεστών της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι ο 19χρονος αποπέμφθηκε από το σώμα των εθελοντών πυροσβεστών, αναφέρει το BBC.

«Τα μέλη μας είναι δικαίως οργισμένα διότι οι φερόμενες πράξεις ενός ανθρώπου ενδέχεται να αμαυρώσουν τη φήμη και το δύσκολο έργο τόσων ανθρώπων», κατήγγειλε ο Φιτζσίμονς, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του νεαρού «απόλυτη προδοσία».

Από τις αρχές Οκτωβρίου έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστραλία εξαιτίας των πυρκαγιών ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, όπως και 15 εκατομμύρια στρέμματα γης, σύμφωνα με το CNN.

Περισσότεροι από 1.800 πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται μέχρι σήμερα εναντίον αυτών των πυρκαγιών, εκ των οποίων 66 παραμένουν εκτός ελέγχου.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την κατηγορία ότι έβαλαν σκοπίμως φωτιά, ανάμεσά τους και ένας 51χρονος άνδρας ότι οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά με στόχο να προστατεύσει την κάνναβη που καλλιεργούσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ