Αύριο η επικοινωνία Δένδια - Ζαρίφ

Αύριο η επικοινωνία Δένδια - Ζαρίφ

Προκαθορισμένη τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης που ακολούθησε του διαβήματος που απέστειλε στην ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σήμεραΒ κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον κύπριο ΥΠΕΞ,Β Ν. Χριστοδουλίδη, για το αν υπήρξε κάποια εξέλιξη σε σχέση με το διάβημα που έγινε από την πλευρά του Ιράν και αν συνομίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο κ. Δένδιας απάντησε:Β 

«Όσον αφορά το Ιράν, είστε σωστά πληροφορημένος. Υπήρξε διάβημα προς την Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη και ζητήθηκε από τη ιρανική πλευρά συνομιλία του κ. ΖαρίφΒ μαζί μου. Με μεγάλη χαρά θα συνομιλήσω με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, άλλωστε έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη».

Όπως διευκρίνισε ο έλληνας ΥΠΕΞ, «προτάθηκε σαν χρόνος σήμερα το απόγευμα στις 17:30», ωστόσο εξήγησε ότι «είναι ο χρόνος που ο φίλος Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας (σ.σ. N. Χριστοδουλίδης)Β θα επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό και πρέπει να είμαι εγώ εκεί» και ως εκ τούτου «η συνομιλία μου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα γίνει πιθανότατα αύριο το πρωί.»